Profilom Beállítások Visszajelzés Beszélgetések Kedvencek Kijelentkezés

Fórumok /

gardrobcsere.hu /

Ötletek /

Ötletek, tippek műbőr táska tisztítására

Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni műbőr tisztítással kapcsolatban. Sajnos több olyan ruhadarabomnál és táskámnál előfordult, hogy lilás tintaszerű foltok jelentek meg rajta. Valószínűleg a viselés során olyan anyaggal, mint például farmerral érintkezett, ami sajnos befogta. Valakinek nincs esetleg ötlete, hogy mivel lehetne eltávolítani? Sok házi praktikával próbálkoztam, de sajnos egyiksem hozta ki. Viszont nagyon nem szeretném őket kidobni 😟 ![](http://upload.gardrobcsere.hu/hu/images/message/30a26d89b4b324afea68417381447643.jpg)
2020 10 21
Kedves Doriny! Rongyra tegyél foltbezint, óvatosan töröld át a foltnál. Ne dörzsöld, és puha rongy legyen ami nedvszívó. Régi rossz póló esteleg. Üdvözlettel, Merci Vagy mosószóda feloldva forró vízben úgy áttörölni a foltot, aztán az egész táskát.
2020 10 21
A felirat úgy látnom festett arra vigyázz , hogy azt ne érje. 😊👍
2020 10 21
> doriny: > Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni műbőr tisztítással kapcsolatban. Sajnos több olyan ruhadarabomnál és táskámnál előfordult, hogy lilás tintaszerű foltok jelentek meg rajta. Valószínűleg a viselés során olyan anyaggal, mint például farmerral érintkezett, ami sajnos befogta. Valakinek nincs esetleg ötlete, hogy mivel lehetne eltávolítani? Sok házi praktikával próbálkoztam, de sajnos egyiksem hozta ki. Viszont nagyon nem szeretném őket kidobni 😟 ![] Hú ez de jó kérdés! Kérlek írd meg ha sikerült megoldanod folt sorsát esetleg valamivel, mert erre én is nagyon kíváncsi lennék. Eddig sajnos nekem sem vált be semmi ilyesmire :( ( nekem a fehér műbőr cipőim jártak így: összefogta őket valahogy egy fekete) Egy csoportban olvastam a dm -es folttisztító szappant , hogy az mindenre is jó (tintafoltra is), de sajnos nálunk nincs dm. (Ha jól emlékszem ez az: https://www.dm.hu/denkmit-folttisztito-szappan-marhaepe-p4058172335242.html Nagyon olcsó, szóval egy próbát megérhet, bár elég szkeptikus vagyok ) Sajnos van egy olyan rossz érzésem, hogy a bőr beszívta a színező anyagot és emiatt szinte esélytelen a felszínt tisztító szerekkel. Maximum valami olyasmi kémiai anyaggal ami fehérít, de az meg sanszos hogy szétmarná a műbőrt. vagy még az ecetes olló :')
2020 10 22
a dmes marhaeppe szappan szuper!! amit az nem szed ki, azt csak az ecetes ollo :) viszont mubor taskam meg nem probaltam, de erdemes lehet tenni vele egy probat
2020 10 22
Uhh köszönöm szépen a tippeket, akkor még nem adom fel és próbálkozom ☺️. Ha sikerül valamilyen eredményt elérnem, akkor beszámolok róla. ☺️ Esetleg még arra gondoltam, hogy befesteném, de nem tudom létezik-e erre megfelelő festék. Azt tudom, hogy bőrre van, de hogy az vajon műbőrre is jó lehet? 😬
2020 10 22
en festettem muborre borfestekkel, egesz jol befogta, viszont a mosogepben nagyon lejott kb 4 honap utan. de ha a taskad nem mosod, erdemes megprobalni, csak az egeszet be kell festened vele, nagyon latszik, ha csak egy foltot festesz le.
2020 10 22
> gpetraam: > en festettem muborre borfestekkel, egesz jol befogta, viszont a mosogepben nagyon lejott kb 4 honap utan. de ha a taskad nem mosod, erdemes megprobalni, csak az egeszet be kell festened vele, nagyon latszik, ha csak egy foltot festesz le. Értem, akkor ez is egy opció végső esetre, köszönöm! ☺️
2020 10 22
Szia én fehér cipőmet ahol nem jött le folt. bevizeztem egy pamut rongyot tettem rá egy kis ciffet.
2020 10 23
Szia! Én acetonos lemosóval szoktam tisztítani a műbőrkabátjaimat festés előtt, de elnézve ezt a foltot erre egy erősebb alkoholos lemosó, esetleg törlőkendő kéne! Itt van az alábbi videó,remélem segít! https://www.youtube.com/watch?v=p_E5UwNzkr0 Ha mégsem, legvégső esetben várásold meg a Pentart textil és műbőrfestékét, majd kend le matt lakkal!
2020 10 23
https://www.youtube.com/watch?v=Y6AUieitRtw Itt egy másik módszer
2020 10 23
Olyan szinten szineződött el, hogy ezen már nem segít semmi. Próbáltam Ciffel, sminklemosó kendővel, sima szappanos ronggyal, ecettel, szódabirkabónával, fogkrémmel, foltisztító szappanal, mosószergéllel, műbőr és textíl foltisztító kendővel, varázs szivaccsal(igaz nem a fent említettel), körömlakk lemosóval. Már csak a fentebb említett Dm-s szappant és a foltbenzint nem próbáltam. Ha ezek sem hatnak és van ilyen sandagyanúm, akkor a festés marad hátra. 😕
2020 10 25