Profilom Beállítások Visszajelzés Beszélgetések Kedvencek Kijelentkezés

Fórumok /

gardrobcsere.hu /

Segítség az oldalon /

ILLEMTAN☝️

Sziasztok! Kérlek, segítsetek nekem összeszedni azokat az alapvető írott vagy íratlan szabályokat, amikkel egyesek még nem találkoztak, nem tanították meg nekik, nem tanulták meg, hogy az oldalon és az életben ne kelljen azzal szembesülniük, hogy kutyába sem veszik őket a " stílusuk", hanyagságuk stb. miatt! Tudom, hogy volt már egy-két hasonló próbálkozás, de adjunk esélyt gyakorolni, felidézni ezeket a dolgokat! És még valami, ezen nem megsértődni kell, hanem megfogadni! - HA KERESEL VALAMIT ÉS VESZEM A FÁRADTSÁGOT, ELKÜLDÖM NEKED, HOGY TUDJ RÓLA, HOGY VAN AZ A TÉTEL / V. HASONLÓ/, AKKOR VEDD KÉRLEK A FÁRADTSÁGOT ÉS ÍRJ VISSZA VALAMIT! -AZ OLVASS - HOZ OLYANT ÍRJ KI, AMIT TE IS BE FOGSZ TARTANI! ( cuki, amikor kiírja, hogy ne tűnjön el a vevő csak úgy, ő meg szintén ezt csinálja)
2020 04 17
Megértem az indulatokat, néha nekem is nagyon nagyon sokáig kell magamban számolni, hogy lenyugodjak egy-egy kedves felhasználó miatt. Én ezekre hívnám fel a figyelmet: 0.) Használjuk, ki hogy a magyar nyelv szép, és változatos. Rengeteg szó van, amit sokan egyre inkább elfelejtenek használni pl: Köszönöm, bocsánat , szia stb. 1.) Ha érdeklődik egy vásárló, kérlek eladóként legalább annyit írjatok vissza, hogy " bocsi de: már nem aktuális / most nem tudok válaszolni / később írok / most nem tudok az eladással foglalkozni / foglalt / stb " vagy bármit, akkor is, ha nem szeretnél valami miatt eladni. Ha nyaralni mész, vagy nem vagy elérhető, a boltleírásodba szerkeszd bele, így senki nem ír neked feleslegesen. 2.) Ha eladó vagy: amennyire csak tudsz, válaszolj MINDENKINEK. Egy dokumentumba kimentett "sablon választ" még az üres "ide vele" üzikre is lehet küldeni / be lehet másolni 2mp alatt. Téged minősít eladóként, ha nem válaszolsz az érdeklődésre. ( persze, megértem hogy vannak, akiknek nem könnyű választ írni, de legyünk türelmesek. ) 3.) Ha kértél valamit (méreteket, képeket stb) legalább köszönd meg (megvenni nem kell, de egy köszönömtől nem törik le a kezed.)
2020 04 17
Jaj és még annyi : 9.) A dolgokat (tök mindegy, hogy csere / eladás vagy ajándék) mindig TISZTÁN ADD ÁT. Ennek olyan alapvetőnek kellene lenni, de mégis mindig meglepődök, hogy mik vannak...
2020 04 17
> KacatCica: > Jaj és még annyi : > 9.) A dolgokat (tök mindegy, hogy csere / eladás vagy ajándék) mindig TISZTÁN ADD ÁT. Ennek olyan alapvetőnek kellene lenni, de mégis mindig meglepődök, hogy mik vannak... Na egy ilyen most belefutottam. Elég nagy arcul csapás volt. Bevallom 1 éve gardrobózok kb. Volt már cserém (de most már inkább nem cserélek) adok és veszek is. Én mindig öblített állapotban küldöm a csomagot. Viszont a héten elég kellemetlenül ért hogy erőteljes dohányfüst szagú cuccokat kaptam :o .Nem arról van, szó mert akkor is ki mossa az ember, ha tisztán érkezik DE szerintem az embereknek saját magukkal szemben kellene lennie annyira igényesnek, hogy nem küld olyan cuccot amit ő sem szívesen kapna... Bocsánat csak azért írtam ezt ide le, mert NEM alap ez a dolog sajnos... Vagy ha már nem tudod kiöblíteni az a minimum, hogy szólsz. Volt nekem olyan télen, hogy farmert vásároltak tőlem és már hosszú ideje a fiókomba állt, ahol sajnos zárt szaga lett. Viszont szóltam a vevőnek, hogy tudjon róla hogy nem érkezetem már át öblíteni és elnézést kértem.
2020 04 17
Mindez szép és jó, de pont a célközönség nem fogja elolvasni, és ugyanúgy jönnek a "Csere?", üres idevele üzenetek, meg az eltűnések, válasz nélkül maradások. Sajnos nem mindenkinek alap a köszönés, elköszönés, közötte meg a megfogalmazott kérdés, érdeklődés. Anno mikor az első gyerekkel voltam terhes, jött egyik eladótól jófosáson egy full dohányszagú babaruha csomag, azt hittem, kidobom a taccsot ,:) Pedig rengeteg ruhát hirdetett, közülük választottam ki azt, ami kellett, elképzeltem, hogy mindet ilyen szagosan küldheti...
2020 04 17
Pedig, elég figyelem-felkeltően írtam ki a címet😂 Egyszerűen, csak jó lenne, ha megértenék egyesek, hogy nem fognak tudni boldogulni a nagybetűs ÉLETBEN sem, ha nincsen alapvető tisztelet! Sajnálom, őket, ha itt nem próbálják megfogadni a jótanácsokat, mert az életben akkora "pofonoknak " lesznek balsorsú gazdái, hogy nézegetnek csak majd mint a kiszántott egér...
2020 04 17
Sajnos a többség, akinek tényleg kellene, nem olvassa a fórumot egyáltalán. Mert továbbra is átverik őket, és utána jönnek ide a fórumra, hogy ha ezt előbb olvasták volna... Pedig csak segíteni próbálnánk egymásnak, de sajnos mint fentebb írtam, van, akinek nem lehet. Nekem már ez a gagyi zanzás magyarsággal megírt levél is full gyanús lenne (ha rám írna, de engem eddig elkerült a fószer, pedig úgy elküldeném...), nem hogy még válaszolnék neki. Akik meg nem tanulnak semmi tiszteletet... Szerintem magasról tojnak rá, meg még nekik áll feljebb, hogy nekik ugye senki sem mondja meg, hogyan viselkedjenek. Gondolom ők azok, akik betérve a boltba nem köszönnek, de elvárják, hogy a seggüket kinyalják (már bocsánat) az eladók. Egy kis sztori jutott eszembe, hogy a kedvességgel, illendőséggel igenis meg lehet változtatni embereket! Gimi után egy művészeti suliban tanultam, koleszos voltam, sok, nálam fiatalabb kis csitrivel együtt. Egyik kollégiumi nevelőnő egy igazi vén boszorkány volt, marcona, átkot szóró tekintettel! :') Na, és gondoltam, engem ugye megtanítottak, hogy akármilyen is valaki, köszönni azért nem árt. És akárhányszor találkoztunk, mindig a napszaknak megfelelően köszöntem neki. Észrevettem, hogy egy idő után már nem néz úgy rám, mintha meg akarna nyomban ölni. Sőt, később már pár szót is váltottam vele. És elmondta, hogy ezek a mai fiatalok... Akkor esett le, hogy miért lett ilyen mogorva mindenkivel. Mert ahogy meg is figyeltem néha, full nagyképűen, haver szinten kezelték azt a nénit, némelyik arcátlan kis picsa (már elnézést) még be is szólogatott neki, mikor ugye próbálta valamilyen módon nevelni őket. Én meg normálisan álltam hozzá, és velem is normálisan tudott kommunikálni! A Kingsman c. filmben van egy jó mondtam, miszerint: A modor mutatja, mit érsz! Na, ehhez nincs több hozzáfűzni valóm! x-)
2020 04 18
Egyébként nem tudom mennyire érinti az illemtan témát a kövi megfigyelésem, de érdekelne a véleményetek. Sok eladónál látom kiírva, hogy nem méri le a ruhát és nem fotóz többet. Egyrészt vannak, olyan esetek hogy a ruha anyagából adódóan a beleírt méret nem fedi a valóságot, másrészt ha van fent 1 db kép abból nem biztos hogy minden részlet kiderül. Én mindig kérem, hogy mérjenek próba hiányába szerintem anélkül nem nagyon lehet vásárolni... Legalábbis én úgy nem tudok, és drágább holmik esetében nem is akarok. Úgyhogy sok olyan eladót hanyagoltam inkább, akinek a profiljában ez ki van írva hogy nem mér nem fotóz. Én pont emiatt saját magamból kiindulva, eleve lemérem és feltüntetem a kritikus testrészekhez tartozó méreteket a leírásokban... A nem fotózok többet témához annyit fűznék, hogy van amikor a sok kép sem elegendő... Szóval ha kevés értékeléssel nem mellékel még fotót vagy ki van írva azt is hanyagolom. Mert így már megjártam.Pont olyan szögekből volt befotózva a csizma hogy nagyon jó állapotúnak, tűnt de amit kaptam.. az szó szerint 2 hét után le akart szakadni a lábamról... Bocsi, hogy így beleélem magam a témába, de ha ilyenekre lusták a 'kedves eladók' mert hogy nem érnek rá akkor minek hirdet? Lehet ezt csak én élem meg ilyen nagy problémának...
2020 04 19
Ja és még valami a fele szöveg lemaradt x-) . Ezen akkor és ott jót kacagtam, a kedves hölgy ugyan lemérte nekem a rövidnacit, de a képekből egyértelműen nem derült ki hogy magasderekú-e vagy sem. Szóval megkérdeztem még csak nem is plusz képet kértem. Erre a kövi volt a válasz: szerinte egyértelműen látszik a képein, ő is megnézte. Kérdem én amíg ezt bepötyögte mitől fájt volna egy igent vagy egy nemet írnia? Nyilván inkább nem kértem... Ti hogy vagytok ezzel? Hasonló tapasztalatok? Vagy csak én akadok fenn ezeken? :")
2020 04 19
Végre leírja valaki, kár, hogy aki(k)nek szólna, nem olvasnak. Szomorú, hogy ezeket tanítani kell felnőtt embereknek:( Pont azok a legarrogánsabbak, akik csak "odahánynak" a termékleírásba valamit...se méret, se jó kép... és ha merészelsz kérdezni, hujjuj! Sajnos sokszor nincs is mit megköszönni! Az ilyen eladó nem tiszteli a vevőt, de Ő megköveteli magának! Erről kéne leszokni. Én is a méretek hiánya miatt nem tudok itt vásárolni, miért nem lehet ezt felfogni? És ehyáltalán miért kell kérni?! Kedves eladó! Te sem vennél semmit csak kép alapján ugye? Szóval lányok (lacrymosa...kisszandi..) igazatok van, csak így tovább! A komoly vevő bizony tovább áll, ha semmibe veszikl:(
2020 04 20
Még egy gyöngyszem, a mai napon történt. Gondoltam ezt is megosztom veletek. Érdeklődöm, leírom pontosan mit és hogyan gondoltam plusz kérdezek is. Erre az eladó arra sem vette a fáradtságot hogy elolvassam a levelem, hanem egy olyan válasz üzenetet küldött amiből egyértelműen kiderült, hogy el se olvasta amit írtam x-) x-) x-) . Szóval ezekután én nem csodálkozok, hogy alig vannak vevők ilyen hozzáállással a rendes eladókat is elkerülik. Főleg ha egyszer pont egy ilyenbe futnak bele és most vásároltak volna először. Lehet hogy mostanában túl sokat gardróbozok, de mostanában egyre több ilyenbe futok bele amiket említettem... x-)x-)x-)
2020 04 20
Igen, sajnos vannak ilyenek, gondolom sablon üzenet el volt mentve neki, hogy pötyögnie se kelljen, csak bemásolja, de ez milyen már!!?? ,:) Mert van persze, hogy késve jön, vagy egyáltalán nem érkezik értesítés e-mail címre, hogy itt kaptam üzenetet, és csúszik a válasz. Annyira jó, mikor adás-vételi "lelki társra" akadok nagy ritkán, azaz konkrétan, célirányosan megy a levelezés, esetleg még kép vagy adat küldése, majd gyorsan le is tudjuk az eladást vagy a vételt, semmi tökölés, időhúzás, eltűnés. Bár több ilyen emberrel lenne dolgom! :) Még hagyján, hogy eltűnik az érdeklődő, de ha te szeretnél nagyon, de nagyon megvenni egy kiszemelt holmit, de semmi reakció, az már bosszantó tud lenni, ezek szerint nincs szüksége a pénzre, vagy arra, hogy a fölöslegessé vált cuccától megszabaduljon. Még lehetőséget sem ad! ,:)
2020 04 20
Nagyon meglepő eladóként, amikor olyan határozott vevők találnak meg akik tudják hogy mit akarnak. Nincs semmi sz*rakodás, elolvasott minden infót, tudomásul vette elkéri az adataim azonnal utal. Vagy ha van kérdése van felteszi, megbeszéljük és nem húzzuk egymás idejét napokig. Az első 1-2 ilyen alkalommal nagyon meglepődtem, hogy ilyen is van és nem az a trend hogy akár egy hétbe is telik mire megvalósul az üzlet.
2020 04 20
> kisszandi: > Nagyon meglepő eladóként, amikor olyan határozott vevők találnak meg akik tudják hogy mit akarnak. Nincs semmi sz*rakodás, elolvasott minden infót, tudomásul vette elkéri az adataim azonnal utal. Vagy ha van kérdése van felteszi, megbeszéljük és nem húzzuk egymás idejét napokig. Az első 1-2 ilyen alkalommal nagyon meglepődtem, hogy ilyen is van és nem az a trend hogy akár egy hétbe is telik mire megvalósul az üzlet. Viszont olyan eladó is van, több is, akiknek hiába írok a termékkel kapcsolatban, hogy utalnék, adatokat kérek hozzá, leírom az enyémeket, csuklóból küldi a bemásolt bemutatkozóját és a termékleírást, esetleg hozzáteszi, hogy olvassam el, mielőtt írok. Hol ott ezek fényében írtam már az első üzenetet is, számba véve a postázási, átvételi lehetőségeket, termék leírását stb...biztos én vagyok helikopter. ,:)
2020 04 22
> RagDoll: > > kisszandi: > > Nagyon meglepő eladóként, amikor olyan határozott vevők találnak meg akik tudják hogy mit akarnak. Nincs semmi sz*rakodás, elolvasott minden infót, tudomásul vette elkéri az adataim azonnal utal. Vagy ha van kérdése van felteszi, megbeszéljük és nem húzzuk egymás idejét napokig. Az első 1-2 ilyen alkalommal nagyon meglepődtem, hogy ilyen is van és nem az a trend hogy akár egy hétbe is telik mire megvalósul az üzlet. > Viszont olyan eladó is van, több is, akiknek hiába írok a termékkel kapcsolatban, hogy utalnék, adatokat kérek hozzá, leírom az enyémeket, csuklóból küldi a bemásolt bemutatkozóját és a termékleírást, esetleg hozzáteszi, hogy olvassam el, mielőtt írok. Hol ott ezek fényében írtam már az első üzenetet is, számba véve a postázási, átvételi lehetőségeket, termék leírását stb...biztos én vagyok helikopter. ,:) Igen, ilyenek is vannak tapasztaltam már. Na mondjuk ebben az esetben szoktam megköszönni a lehetőséget és inkább nem vásárolok... Keresek másnál hasonlót.
2020 04 22
1 2