Profilom Beállítások Visszajelzés Beszélgetések Kedvencek Kijelentkezés

Fórumok /

gardrobcsere.hu /

Segítség az oldalon /

Foglalás és vevők

Sziasztok! Pár kérdés... 1.Meddig illik várni egy foglalóra? 2.Ha valakinek se képe, se portékája és foglal, de nem jelentkezik, az tulajdonképpen mit akar? 3.Volt olyan aki rákérdezett egy termékemre, hogy megvan e még, de nem foglalta ..Ide vele...kérdezem, melyikre gondolsz? Mivel nem foglalta nem rakott ki képet. Aztán sikerült kideríteni melyikre gondolt, de azóta se ír. Minek kérdezte? 2., 3. Ezek ilyen sunyiskodások?
2016 03 16
Szió! Ki érti!!! Nálam is volt ilyen. Egy hétre eltettem több termekem, hogy fixen kéri. Ott voltam a megbeszélt időpontban. 🤔🤔🤔Randevú magammal🤔🤔🤔 Semmi hívás vagy üzenet. Nem jött el a talakozóra. Közben többen is érdeklődtek a termékek írant es igy a korrekt emberek esnek el a lehetőségtől, hogy találjanak jó darabokat kedvező áron. Ezek után Bemutatkozómban kiírtam, hogy foglalás nem lehetséges. Két szék közé. A korrekt hozzáállás az lenne, ha meggondolom magam!!! Másnap jelzem, ha foglalózom egy terméket. Köszönöm meggondoltam magam es nem kérném. Ennyi, ilyen egyszerű. Valamit nem verem uazási költségekbe magam, es az időmet sem pazarolom, arra hogy találkozzam !!!!Magammal!!!
2016 03 16
Én mostanában azt a rendszert követem, hogy amíg nincs újabb jelentkező, addig "nem érdekel, foglalja ha úgy tetszik" de amint új vevő akad, írok, hogy mégis mik a jövőbeli céljai az adott termékkel kapcsolatban. Általában(=soha) nem szokott válasz érkezni, így mindenféle lelkifurdalás és "szabálysértés" nélkül eladom... Ha 1-2 nap telik el, visszaírok a soron következőnek, türelmét kérem, hogy várjon néhány napot. Azt tapasztalom, hogy, aki korrekt (és persze nem SOS darab) az teljes mértékben megérti a fennálló helyzetet. (Azt persze hozzá kell tennem, hogy minden esetben írok, akkor is ha mégis elvinné az eredeti vevő.) A legidegesítőbbek azok a személyek, akik elkérik az adataimat, megadom mert megbeszélt adás-vétel és nem történik semmi. Az ilyeneknek legszívesebben automatikusan adnám 2 hét után a negatív értékelést de ezek alapján, amennyi eszük lehet csak bosszúhadjáratot szülne. :( Persze nagyon bosszantó szituáció, főleg, amikor egy lány eltetetett 3 db körömlakkot, hogy biztosan megveszi, de 1-2 (vagy 3? :s ) hónap múlva lesz Budapesten és akkor személyesen át tudná venni. Vártam, most is várok....Persze abban az X hónapban lett volna rá vevő de nem adtam el, most a lány is eltűnt és újabb jelentkező sincs. Azon meg már csak nevetek, hogy 2 éve azért regisztráltam mert "keresem" topikban egy lány pont azt a darabot kereste, aminek én nem sok hasznát vettem. Azóta sem vette meg... :D
2016 03 17
Sziasztok! Ahogy egyre többen leszünk egyre gyakoribbak a hasonló jelenségek. Hogy a kérdésedre válaszoljak: Szerintem, itt nincs olyan, hogy illik, ahogy a Mercedes79 is írta, állíts fel saját szabályokat, és ahhoz tartsd magad többnyire. Én 2-3 napig foglalok, ha valaki ennél több időre szeretne eltetetni egy ruhát (mert nincs a városban stb.) azt ahhoz kötöm, hogy sok érdeklődő van-e rá és hogy mennyire régóta hirdetem. Ha sokan vannak, akkor 1-2 napnál tovább nem foglalom senkinek, ha nem, akkor nyilván rugalmasabb vagyok. :) Ha több időre foglalok, akkor azt szoktam csinálni, hogy megkérem a vevőt, 3 naponként írjon rám, mert így ő sem felejti el és én sem, vagy esetleg abban egyezünk meg hogy ha felbukkan új vevő, akkor ráírok, hogy még mindig szeretné-e. Ha 2 napon belül nem válaszol, akkor automatikusan az új vevőé a ruha. Ezek kicsit szigorúak, de én már régóta használom ezt az oldalt és a sok pozitívum mellett annyi ember pazarolta az időmet, hogy inkább legyenek korrektek, de szigorúak a szabályok, minthogy te húzd a rövidebbet. A normális vevő megérti (én sem várok el ennél többet mástól ha vásárolok). A legfontosabb szerintem, hogy mindenről időben szólj. :) Unintelligens emberek pedig mindig lesznek, időről időre én is bele futok ilyenekbe, de egy idő után ebből lesznek a vicces sztorik. :D Remélem tudtam segíteni. :)
2016 03 17
én pl nem foglalok, aki előbb el tud érte jönni/utal, azé lesz. persze, ha több érdeklődő van egy darabra, ezt egy kicsit nehezebb managelni. ilyenkor úgy szoktam, hogy időrendben az első érdeklődővel ha megállapodok időpontban, akkor a többieknek írok, hogy egyelőre mással megbeszéltem időpontot, de ha megmarad, akkor írok. természetesen itt is időrendben. ritkán előfordul, hogy visszatérő vásárló keres ugyanarra a termékre, ilyenkor előfordul, hogy őt részesítem előnyben - még akkor is, ha cseréről van szó. (szeretek cserélni) : D
2016 03 17
Én pont úgy jártam a múlt héten, mint Mercedes. Hetekig foglalt a csaj és írogatott, h tuti megveszi a ruhát. Persze a lebeszélt időpontban nem volt sehol, üzenetekre nem válaszol. Nem haraptam volna le a fejét, ha közli, hogy bocs, mégsem kell, ellenben az, hogy így pofára ejt gerinctelenségre vall. Legszívesebben kitenném mindenhová, de az csak engem alacsonyítana le. Ami még megoldás: 5 percet várok, max 10-et ha szól, hogy késik. Ellenkező esetben sarkon fordulok és hazaballagok, kn zsebpénzről beszélünk a ruhák esetében, az időm viszont drága és azzal ne szórakozzanak komolytalan kislányok :)
2016 03 17
Nekem is vannak a mai napig hasonlók. "Szia, meg van még?" - Erre mi a kötelező válasz, tekintve, hogy soha többet nem ír? "Igen, és jól van köszönöm"? 😄 😄 Lassan ott tartok, hogy megköszönhetem néhány embernek, hogy válaszolhatok a kérdéseikre, és foglalhatom a termékeimet. Ha nem válaszol 2 nap után számomra tárgytalan az adás vétel, mert nem éri meg foglalni, főleg, ha közben még 1-4 ember érdeklődik a termék iránt komoly megvételi szándékkal. :")
2016 03 17
Ha tudnám hány ilyen törölt üzenetem van.. ,:) ,:) Ír hogy megvan e még mert sürgősen kell neki, én válaszolok hogy persze megvan .. onnantól se kép se hang.. Legalább annyit írna akkor hogy " Bocsika de találtam mást nem kérem!" Nem nagy dolog nekem is megesett már hogy lefoglaltam valamit aztán még se alakult úgy a dolog és írtam hogy ne haragudjon mégse kérem. Én 3 napig várok ha addig nem válaszol törlöm az üzenetet és a következő érdeklődővel foglalkozok. :D Személyes találka másik hátulütője hogy nem ismer meg az illető. Én általában mindig leírom hogy mi van rajtam a hajam színe, hogy meg tudjon ismerni valamint a telefonszámomat is megadom hogy ha bármi van el tudjon érni. Sztori: Még nyáron történt megbeszéltük a találkozót ruhát szerettem volna vásárolni, leírtam az ismertetőimet (Ő nem). Párom elvitt kocsival ott várt rám. Vártam 40°C-ba 20 percet nézelődtem hátha megismerem, de már 5 perc után hívtam küldtem sms-t hogy merre van. Majd 20 perc után ír egy sms-t hogy Ő nem látott már a buszon ül hazafele. Majdnem dobtam egy hátast! Ráadásul még meg is büntettek a parkolóba amíg párom beugrott a fél méterrel a kocsi előtt lévő dohányboltba. -ruha -4500Ft Ezek után csak alapos jellemzés után vállalok személyes találkozót ! :D
2016 03 17
Napi szinten belefutok az ilyen esetekbe sajnos! :/ Én vezetek egy "listát", és aki eljátsza a bizalmam azzal többet nem üzletelek!
2016 03 17
> szandi04: > Én vezetek egy "listát", és aki eljátsza a bizalmam azzal többet nem üzletelek! Na ez jó ötlet! Ilyen van, hogy nem ismer meg és ezért hazamegy, ahelyett hogy felhívna, hogy "itt àllok bazdmeg, te melyik vagy?" Nem hiszem el! Velem ilyen még nem fordult elő. Lányra hiába most vasárnap vártam, de csak 10percet, aztán írtam neki, h ez volt, nem tudom mi történt, de köszönöm. Majd írta, hogy bocsi, elaludtam xDxD ez az ingyen elvihető kategória. Azokkal valahogy mindig megszivatnak.
2016 03 17
Hát igen... nálam sem milliós tételekről beszélünk :D Legszebb, mikor délután 3-kor jött egy csaj az elalvós szöveggel... A város másik felébe bumliztam ki és még kb neki állt feljebb, hogy én őt miért merem zavarni és lecseszni. Vannak ilyen önérzetes alakok.
2016 03 17
Ok, és mi van azokkal az eladókkal, akik az Ide Vele emailre sem reagálnak semmit :) Nem baj, csak nem értem.
2016 03 23