Profilom Beállítások Visszajelzés Beszélgetések Kedvencek Kijelentkezés

Fórumok /

gardrobcsere.hu /

Ötletek /

Ruhaméretek, kategórák

Egyszer már felvetettem, hogy a kategóriák és azok alkategóriái nem követnek egy logikus mentet, szerintem ezt mindenképp jó volna rendezni, hogy a keresést is megkönnyítse. A másik, hogy mik ezek a ruhaméretek?? 37-es? :D Úgy kellene megoldani, hogy amikor kiválasztod a kategóriát, hogy a feltöltött terméked ruha, ékszer, kiegészítő akkor az arra vonatkozó méretek legyenek megadva. Például a melltartó keresésnél hiába írom a címszó mellé a méretet, egyáltalán nem olyanokat hoz ki. A melltartók méretét egyáltalán nem is lehet megadni, a felsőknél 32-estől 2esével nőnek a Német mérettábla szerint (ami Magyarországon használatos), tehát 32 34 XS 36 38 S 40 42 M 44 46 L és így tovább.. Ezt jó volna tisztázni. Nadrágokat manapság szintén ezek szerint számoznak, de létezik a farmer számozás, ami megint más. Az S M L XS XL jó, hogy van, de nem elég leíró, mert bár S-es vagyok, 36-os és nem 38-as, az nagy. Az S méret a melltartónál pedig számomra nagyjából értelmezhetetlen. A cipők is más méretezésűek.. jó lenne, ha csak a kiválasztott kategóriára lehetne megadni a rá vonatkozó kategóriából a méretet. Az etsy.com-on szuperül meg van ez oldva, esetleg nézzetek rá.
2016 01 28
tapasztalatom alapján nagyon kevesen ismerik a merettablazatokat. Ha körülnézel látod, hogy pl simán ki van rakva farmer úgy , hogy a címében meg van jelölve, hogy 28-as, alatta méretben meg xs van kiválasztva . Na most ez a kettő nagyon nem egy és ugyanaz. Másrészt, az itthoni sztenderd, a legtöbb plazas boltban (inditex , hm,stb) hogy az "s" kizárólag a 36, m=38, l=40 stb. Ezeken a címkéken részletesen számmal betűvel ki van írva nem lehet nem észrevenni. Ezért nem értem itt sok esetben, hogy sztenderd plazas ruhák méretezése mégis hogyan csúszhat el, amikor a lefotozott ruha címkéjén látom, hogy full egyértelműen rajta van h a mérete 38-M és minden magyarázat nélkül L méretre lett bejelolve. Sokan tuti úgy vannak ezzel, hogy azt gondolják, az ő méretük pl L és ez a felső kb jó, akkor legyen L méretkent feltuntetve. A farmermeretezest meg végképp alig ismerik. Pedig ezek nagyon fontos dolgok saját szempontból is, a tökéletes méret kiválasztasa nagyon megkönnyíti a vásárlást... Én ha úgy van, megkerem az eladót, hogy legyen szíves írja már le uziben a ruhán rajta lévő méretet, mert sajnos legtöbb esetben a szerinte ilyen vagy olyan méret nem kielégítő, főleg postázás esetén. Nem nagyon hiszem, hogy ez egy ekkora közösségben kollektívan orvosolható probléma sajnos. A másik vesszoparipam az anyaghasznalat. A selyem/bor/szőrme szavak használata legtöbb esetben full nem fedi a valóságot. De ez szintén azt gondolom, hogy nem szándékos megtévesztés, csak ilyesfajta ismeretek hiánya. A fényes poliészter nem selyem, ugyanúgy a legtöbb Bershka stb dzseki sem bőr, akármilyen horror ára volt a boltban ) :
2016 01 29
Már én is néztem, hogy emberek adnak egymásnak úgy negatív visszajelzést, hogy pl. az eladó szerint "a 38as méret az mindig is S volt"...én úgy tudom, hogy az már M 😇 XXS: 32, XS: 34, S: 36, M: 38, L: 40, XL: 42 és így tovább. Remélem nem találkozom ilyen eladóval, mert nagyon nem fogom érteni. A másik "kedvencem" az, amikor az eladó azt írja a nadrág méretéről, hogy "XS, DE hordta már S és M méretű személy is." Ha M-re jó, akkor XS-re már nem lehetne jó...vagy is ezt már végképp nem értem :(
2016 01 29
A héten pont hasonló problémával találkoztam. Itt az oldalon vásároltam egy inget, és S-nek volt feltüntetve. Mikor már kifizettem, megérkezett akkor derült ki, hogy M-es. Akkor miért állítja, hogy S? Kérdem én: odáig fajultunk, hogy már ezt is tanítani kell?! Szerintem akinek eszében van kérjen méreteket! :|
2016 02 14
Legyen "top" kategória! + a póló kategórián belüli alkategóriák teljesen abszurdak. Egy sima egyszínű topot, vagy egy klasszikus galléros minta nélküli piké pólót nem lehet normálisan meghirdetni, illetve keresni sem, mert csak "állatos", "híresség", meg ilyesmikbe lehet rakni. Ha meg nem adom meg, nem lehet feltölteni.
2016 03 14
annus, fel tudod tölteni, ha nem adod meg. én mindig csak az alap kategóriát választom ki, ezeket a nyomi alkategóriákat nem.
2016 03 14
Meg sem lepődök, hogy a méretekkel sokan nincsenek tisztában, olyan káosz van a piacon... A személyes tapasztalatom az, hogy a népszerű ruhagyártók sem tudnak normálisan méretezni, tisztelet a nagyon kevés kivételnek. A kínai méretekről inkább nem is szólok. Szerintem sokat segít, ha a márka és a címkén szereplő méret fel van tüntetve a ruháknál, mert aki ismeri az adott márkát, ez alapján el tud igazodni. Így is előfordulhat egy-egy darabnál, hogy nem pontos a méret, vagy az a fazon más méretben lenne jó. Igyekszem így feltölteni a ruháimat, amiről tudom, hogy pontatlan a számozása, azt írom ki másképp. Az S,M,L stb. "számozás" nem számozás, távolról talán irányadó, de ennél pontosabbat illik szerintem megadni. A normál ruhaméretekre lehet szűrni az oldalon (eddig ezt találtam meg), az előbb említettekre nem, így azokat lehet, hogy nehezebb is eladni/cserélni.
2016 09 09